Sunday, April 6, 2014

MEDYA HUKUKU UZMANI DR. BERNHARD KRIES’LE RÖPORTAJ

MEDYA HUKUKU UZMANI DR. BERNHARD KRIES’LE RÖPORTAJ
CHIP: Telif hakkı ihlallerini Truva atıyla takip etmek yasal bir uygulama mı?
Knies: Evet, telif hakkı yasası eğlence sektöıü- nün Tıuva atı kullanmasına tamamen i/in veri yor. Ancak kopya koruması için bir Federal Tru va atı kullanmanın mantıklı olduğunu sanmıyorum. Bu her şeyden önce uluslararası hukuka aykırı. İkincil olarak. Alman hükümeti telif ihlaline karşı yasal ve adli bir çerçeve sunsa da inisiyatifi ele alınıyor.
Alman internet sağlayıcıların eğlence sektörü adına polislik yapmasına izin verilecek mİ? Almanya’da eğlence sektörünün ABD’deki altı uyarı sistemini birebir uygulaması olanaksız. Mevcut yasalara göre hizmet sağlayıcı müşteri bilgilerini mahkeme emri olmadan paylaşamıyor. Eğer hizmet sağlayıcı bu bilgiyi gönüllü olarak verirse bu müşterilerle arasındaki sözleşmenin ihlali sayılıyor. Ancak genel şart ve koşullara uygun bir paragraf eklenirse bağlantı hızını düşürme gibi cezalar uygulanabilir. Yine de mevcut sözleşmelerde böyle bir madde bulunmuyor.

Internet sağlayıcıların telif ihlali aramak için müşterilerinin veri akışını sistematik olarak taramasına İzin veriliyor mu?
Almanya’daki telekomünikasyon mahremiyeti, hizmet sağlayıcıların müşterilerin ne indiıdiği- nin analiz edilmesine izin vermiyor. Ayrıca Av rupa Adalet Mahkemesi geçtiğimiz yıl hizmet sağlayıcıların aktarılan veri içeriğini süzerek te lif hakkı ihlalini önlemek zoıunda bırakılamayacağına hükmetti.


0 comments:

Post a Comment

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More